Bra helg.

Direkt efter jobbet igår var det snabba ryck hem och fixa sig innan Hanna kom och plockade upp mig och Linn här för att åka ut till Viksberg och födelsedagstjejerna. Vi hade en mycket trevlig kväll som gick alldeles för fort. Vid elva åkte vi upp till berget och såklart gick tiden lika snabbt där tyvärr men vi hade väldigt roligt!

Vaknade upp hemma hos Ida. Jag hon och Emelie åkte och åt lunch vid ett och vid tre var jag hos mamma och pappa för lite påskmat.
Nu är jag hemma, tog med mig väskan jag ska ha till Norge hem och hela jag får verkligen plats där i, jag var tvungen att testa haha!

Nu tänker jag ligga i soffan helaaa dagen. Imorgon blir det jobb mellan 10-17 med dubbelt betalt. Helt okej!


Födelsedagsfirande!

Min jobbtid igår förvandlades från 16-21.30 till 15-22.20.
Eftersom Ida började klockan tre och jag klockan fyra och jag ändå skulle köra ut henne till jobbet så ringde jag och kollade med kassaledaren om jag behövdes tidigare (dubbelt betalt haha). Det var okej att jag kom in och de två sista timmarna var jag i informationen och stängde där.

Idag ska vi på födelsedagsfirande hos Sofie ute i Viksberg för henne och Emma. När vi känner oss nöjda där fortsätter vi upp till Torekällberget!

De här sakerna kom jag hem med igår, kan dock inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha på solglasögonen. Jätte irriterande!

Nu ska jag äta lite frukost och sen hänga på låset till systembolaget haha. Därefter blir det först jobb 11-18 innan det är dags att åka ut till Viksberg!

Ha en fin lördag allihopa!


Rutinerat.

Vi tog för givet att Nacka forum öppnade tio idag då jag kollade hemsidan igår och den här dagen fanns inte med under avvikande öppettider utan den räknas som en vanlig söndag.

Som tur var kollade vi upp det innan vi började köra dit så nu sitter vi hemma hos Ida efter att ha varit förbi hennes tandläkare och konstaterat att det är stängt idag eftersom det är söndag haha.
Vi åker väl om ca 30 min så nu sitter vi och kollar runt lite på internet.


Mar. 28, 2013

Efter jobbet köpte jag och Ida med oss vaniljkesella, jordgubbar, digestivekex och mango hem till mig. Nu ligger vi i sängen och ska snart sova för imorgon ska vi vara uppe i Nacka för en shopping dag innan jobb på eftermiddagen!


Kul att drömma sig bort.

Klockan ringde 8.15 idag och klockan nio mötte jag upp Ida och Linn för en långpromenad. Vi gick i ca en och en halvtimme, jätte skönt i det här fina vädret!
 
Just nu sitter jag och tittar runt på kakel och badrumsmöbler. Det är kul att sitta och jämföra och få en vision framför sig om hur det kan komma att se ut.
Det jag vet är att det kommer bli ett helkaklat vitt badrum med vita högblanka badrumsskåp. I duschen ska jag ha en grå "rand" av kakel för att det ska hända något. 
Tyckte det är smartast att välja neutrala färger och sen ta in starka färger i handdukar och badrumsmatta. 
Jag ser verkligen fram emot att göra detta men det som står högst upp på listan när jag är tillbaka här hemma från Norge är att skapa matplatsen, det kommer bli ett lyft för hela lägenheten!
 
Nu ska jag snart ta en dusch och göra mig i ordning för sen är det jobb mellan 15-21.
 

Kvalitétid med mamma <3

Klockan fem idag mötte jag upp mamma på Skogshöjd spa för lite kvalitetstid. Vi bubblade, tog ett glas vin och pratade om alltifrån Norge till renovering av min lägenhet.
Efter det gick vi till Roxy och åt thaibuffe.
Vi har i alla fall haft jätte mysigt tillsammans. Önskar att man gjorde såhär oftare. Känns som man är utomlands när man ligger där vid poolen med ett glas vin i handen.

Igår var jag ju på öppet hus på skolan jag sökt till och allting kändes så rätt! Nu får vi bara hålla tummarna för att jag kommer in också.


Måndag.

När jag var klar hos frissan mötte jag upp Ida för en lunch och sen strosade vi runt på stan ett tag innan vi åkte bort till skopunkten. Jag köpte två jätte tråkiga skor, ett par höga vita tygskor och ett par låga vita haha men det är sånt som går åt, älskar att ha det.

Efter att vi slutat jobbet följde jag med Ida hem en sväng för att ta reda på mer info om Västerås dit vi hade tänkt åka ett gäng den 13e april för shopping/utgång.
Vi kom upp med två till alternativ. Norrköping och Linköping. Imorgon ska jag ringa runt till deras turistbyråer för att få fram vart man bor billigast men ändå centralt.

Jag jobbar 10-16 imorgon och klockan sex ska jag vara på öppet hus för utbildningen jag sökt till hösten. Vill ju se hur skolan ser ut och få mer information!


Shoppa loss!

Jag var så trött igårkväll att jag somnade på tre röda vid tio.
Nu är jag vaken, ska snart gå upp och äta lite frukost och vänta på att få gå ner till frissan.
Därefter ska jag och Ida luncha tillsammans och sen börjar vi båda jobba klockan tre.

I lördags när vi var hos Björn bad han mig om en tjänst. Han vill att jag ska shoppa kläder till Vendela för 1000:- då han är sämst på det där och stackarn blir lämnad på dagis i ssk tröja och tights, fröknarna lär ju undra haha!
Det tycker jag i alla fall ska bli jätte kul, finns ju så himla mycket fina barnkläder!


Summering av helgen!

Har inte skrivit sen i fredags, jag vet.
Jag fick kramper i magen vid fyra på fredagen och dem släppte inte förrän igår eftermiddag. Det tog cirka tre timmar innan jag somnade då, har nog aldrig haft så ont i magen men är glad att det gick över.

Igår jobbade både jag och Ida till tre, sen åkte vi hem och fixade oss för att sen gå på ssk matchen. Kan inte minnas sist jag var där, det var roligt faktiskt!
Därefter åkte vi tillsammans med Björn och några vänner till honom hem dit och hade förfest innan vi tog en taxi upp till berget.
Vi hade jätte kul så man mår ju som man förtjänar.
Jobbar tyvärr idag också, 15-21... Det känns ju sådär faktiskt haha.

Imorgon klockan tio ska jag vara hos frissan för att äntligen slinga om mitt hår!
Nu tänker jag ligga här i soffan tills det är dags att göra sig i ordning för jobb.


One month to go!

Det bästa med att gå upp såhär tidigt för att träna är att man får krypa ner i sängen igen med gott samvete!

Idag är det exakt en månad kvar tills jag flyttar till Norge, tiden går läskigt fort!


Skulle aldrig byta bort WC.

Jag var som sagt med Maria på Actic idag för att prova deras step.
Passet var helt okej men alldeles för basic för min smak och skulle därför aldrig byta bort World Class.
Dessutom stod det att det var 55 min step men efter 35 min körde vi styrka? Väldigt märkligt men tur var kanske det för annars hade jag med största sannolikhet gått ut pga. tristess.

Imorgon är det step 06.30 i vanlig ordning, sen hem och sova någon timme till. Jobbar 15-20 imorgon, hur skönt pass som helst!


Min mamma är värd guld.

Jag vet inte om jag skrev om detta när det hade hänt men för över två år sedan blev jag rånad på min väska när jag och Linn var påväg hem från krogen en lördagkväll.
Allting gick väldigt snabbt och jag är så fruktansvärt glad idag att varken jag eller Linn kom till skada fysiskt även om det satte spår psykiskt.
Inte nog med att det var min fina märkesväska från DK så hade jag mina hemmanycklar och bilnycklar i väskan...
Eftersom jag inte hade någon reservnyckel till bilen fanns det inget annat alternativ än att beställa en bärgningsbil för att transportera bilen upp till Peugeot i Sätra för omkodning av lås och få nya nycklar.
Hade det inte varit för min underbara mamma som en tid innan hade tecknat en nyckelförsäkring till min bil hade det blivit en dyr historia. Jag behövde inte betala en krona då den täckte allt som inträffat.
Min dåvarande hyresvärd tyckte självklart synd om mig så dem beslutade sig för att byta ut låset helt gratis!

Här om dagen räckte mamma över ett papper och två nyckelringar till mig som sa att hon hade tecknat en ny sådan försäkring till mig. Hur bra är inte min mamma?
Även om jag nu skapat en reservnyckel till min bil så vet man aldrig när olyckan väl är framme så nu kan jag ha en bricka på båda nycklarna!
Det är ingen självrisk och dem betalar alltså för omkodning av billås till ett värde mellan 3000-5000 kr och nya nycklar!
Bättre försäkring får man ju leta efter!


Torsdag.

Är helt skakis i kroppen efter dagens styrkepass men det är en sån skön känsla efteråt!
Har nyss ätit lite lunch och passade på att boka upp mig i tvättstugan för att tvätta alla träningskläder.

Hade tänkt frosta av frysen idag medan jag kommer ihåg det. Har ätit upp nästan allt som fanns där i och det som är kvar tänkte jag lägga i en påse i snön bakom min bil så länge.
Tänkte även bära upp några fler saker på vinden så det här blev ännu en fixardag!

Hoppas på att step-passet blir av ikväll då Maria inte mådde helt hundra så hon skulle hem och vila nu så får vi hoppas att det blir bättre!


Onsdag.

Idag jobbade jag ett nio timmars pass men det kändes som jag jobbade typ fem timmar. Jag har varit överallt idag och det är då tiden går som snabbast.
Efter att både jag och Ida hade slutat åkte vi förbi min storebror en sväng och sen åkte vi hem till henne.
Vi satt och kollade tågbiljetter och tänkbara vandrarhem i Västerås för en shopping/utgång den 13:e april. Jag känner att jag vill göra så mycket som möjligt innan jag åker så jag hoppas nu att några i alla fall är på!

Imorgon är jag ledig igen, först blir det ett styrkepass på 60 min och sen 18.30 ska jag och Maria gå på ett step-pass på Actic. Jag fick följa med gratis och det kan ju alltid vara roligt att se något nytt. Har inte varit där på hundra år!


Ledig tisdag!

Sitter just nu hemma hos mamma och pappa och äter glass med Vendela. Hon och Björn har ätit middag med oss och nu sitter han och pappa och kollar på hockey.

Jag och Linn har haft en riktig slappardag. Vi har ätit bär med kesella och kollat på White Oleander, väldigt bra film!

Jag ska sova här ikväll eftersom jag ska köra mamma och pappa kvart i fem imorgonbitti så det kändes enklast att sova här!


Ut med det gamla, in med det nya.

Fick för mig att förnya lite på min blogg, var trött på det gamla!

Att våga klippa navelsträngen till trygghet och rutin.

Jag tror inte jag förstått riktigt att jag faktiskt flyttar om en månad.
Den 18:e april jobbar jag min sista dag på Ica Maxi, den 22:a april åker jag och den 24:e april börjar min anställning på restaurangen.
Det mesta är klart inför resan, det sista jag väntar på är mitt norska konto med tillhörande kort.

Jag kommer sakna ihjäl mig efter vänner och familj men vi alla vet att jag inte är borta för alltid! Det är bara temporärt och det är något jag måste/vill göra för mig själv.
För det första är det bra att ha med sig som merit att ha jobbat utomlands, jag tror även att jag kommer växa mycket i mig själv och utveckla ett ännu starkare självförtroende.
Visst, jag åker dels till Norge för att tjäna pengar men mest är det för att klippa navelsträngen till trygghet och rutin, få se något helt nytt, att träffa nya människor.
Jag är livrädd för att inte vara bra på mitt jobb, som jag är på Ica. Där kan jag det allra mesta men här kommer jag som med den första tiden på Ica vara rädd för att göra fel men ändå jätte taggad på att lära mig deras rutiner och sätt att jobba på!

Kände bara att jag ville skriva av mig lite. Det finns som ni säkert förstår väldigt många tankar i mitt huvud just nu.


Alltid lika underbart att vakna upp till en ledig dag!

Tror fortfarande inte att jag återhämtat mig helt efter helgen för jag är jätte trött och har redan gått och lagt mig haha.
Imorgon är jag ledig.
Börjar dagen med ett step-pass men därefter vet jag inte vad jag ska göra. Linn är också ledig så vi kanske hittar på något.
På kvällen ska jag i alla fall äta middag hos mamma och pappa. Kommer att sova kvar dör eftersom jag ska skjutsa dem till Skavsta jätte tidigt på morgonen!


Helt slut.

Kom hem från gymmet för ett tag sen. Det blev en timmes functional training. Har nu precis ätit lunch och tänker bara ligga i soffan nu tills det är dags att åka till jobbet och köra 15-20.30!


Lördag & söndag.

Ligger i soffan hemma hos Ida. Vi båda är fortfarande bakfulla haha.
Det vi har gjort idag är att äta och vila.

Kvällen igår var i alla fall väldigt rolig, vi var taggade på efterfest men hittade inte någon så det var bara att bege sig hem haha.

Imorgon börjar jag inte förrän tre vilket känns väldigt bra just nu. Ska väl bege mig hem härifrån om ett tag...


Vill ha lördagkväll nu!

Jag har redan lagt mig i sängen, är helt slut.
När jag kom hem från gymmet imorse åt jag frukost, tog en dusch och väntade på att klockan skulle bli nio. Ville sola innan jobbet, ville inte göra det imorgon ifall man blir helt röd haha.
Imorgon är det tvättstuga klockan sju och vid halv elva är det aerobic!
Efter det ska jag gå förbi systemet och handla det jag ska dricka på kvällen då vi är ett gäng tjejer som ska ut!
Jobbar dock 15-20 först men det kan jag leva med när jag är ledig på söndag!

God natt.


Barnvakt.

När jag och Ida hade slutat åkte vi hem till Björn för att vara barnvakt till Vendela medan han var och kollade hockey.
Hon var lite skeptisk till Ida i början men efter en kort stund lekte hon mer med henne än med mig haha.
Vi lekte kurragömma och hon skulle bestämma vart jag skulle gömma mig haha.
Vid åtta var det läggdags, vi läste Pippi och sen släckte vi lampan och hon höll i min hand och klappade den ända tills hon somnade in, underbara unge.

Imorgonbitti väntar step och sen jobbar jag mellan 11-19!
Dags att sova så jag kommer upp imorgon!


Mar. 13, 2013

Efter jobbet köpte jag och Ida med oss vaniljkesella och mango! Eftersom vi båda slutade samtidigt idag och börjar samtidigt imorgon så sover hon över här i natt. Alltid lika kul att få sovsällskap!

Imorgon är det först jobb mellan 10-19 och sen ska jag vara barnvakt åt Vendela ett par timmar medan pappa Björn är och tittar på hockey!


Lättnaden som uppstår när bilen går igenom besiktningen!

Alltid lika nervöst att åka och besiktiga bilen, men nu i efterhand är jag väldigt glad! Den gick igenom!
Nu tänker jag sova ett par timmar till.


Ledig tisdag.

Började dagen med ett step-pass och sen mötte jag upp Ida för att åka bort till secondhand-butiken i Weda. Hittade en jätte fin vit kavaj/jacka men dessvärre var den för stor så den fick inte följa med hem.
Vid fem kom min storebror, hans tjej och Vendela hit så han kunde sätta upp de två sista lamporna.
Klockan sju serverades middagen hemma hos mamma och pappa, det var mysigt att vi alla sågs såhär mitt i veckan!

Imorgon ska jag och Ida äta lunch tillsammans, hoppas att det inte är så kallt för då skulle jag vilja ta en långpromenad innan då det inte går några roliga pass på gymmet.
Klockan tre är det dags för jobb fram till halv tio!
Nu måste jag sova för 07.20 ska jag vara på Bilprovningen, wish me good luck!


Slutkörd.

Idag bestämde jag mig för att gå på både core, x-fit och step. Det var länge sen jag var så slut.. Ligger redan i sängen och kommer somna när som helst.
Imorgon är jag ledig. Först blir det step vid halv tolv och sen vid halv fem kommer min storebror och sätter upp de sista två lamporna!
Vid sju ska vi vara hos mamma och pappa på middag!


Trevlig kväll på Vou.

Jag och Linn fick gå tjugo över fyra och då var det bara att köra järnet ner till gymmet för att få en biljett till passet.
Efter det åkte jag, Madde och Sofie hem till mig och åt och gjorde oss i ordning och vid nio kom Linn och Emma.
Vid kvart i elva gick vi alla ner till Vou. Det var trevligt där men jag tackade för mig vid kvart över ett eftersom jag jobbat 12-19 imorgon och är för gammal för att orka jobba bakfull haha.
Nu är mina ögonlock jätte tunga så nu är det dags att sova!

Lånar en bild av Emma som hon tog ikväll!


Bra lördag!

Vaknade för en liten stund sen och sitter nu och äter frukost. Idag jobbar jag 10-16.30 och sen väntar step 17.15 och senare ikväll ska vi tjejer vara hos mig och sen vidare till Vou.


En liten update.

När Emelie hade gått till jobbet åkte jag hem till Madde där även Emma och Sofie var. Vi hängde där ett tag innan jag, Emma och Madde åkte och handlade ingredienser till en tacogratäng som blev galet god. Nu ligger vi och vilar magen innan det är dags att hugga in på efterrätten som består av nanchochips med Philadelphia/cream fraîche och salsa sås!


Promenad på landet.

Vaknade vid halv elva, gick upp och åt frukost. Ringde sen till Emelie som jag visste inte började jobba förrän fyra.
Vi tog bilen ut till Enhörna och gick en promenad på över en timme, så underbart väder!
Efter promenaden gick vi in på Ica i Enhörna och köpte med oss fika hem till mig och satte oss på balkongen!
Nu ligger vi båda två i soffan och hon ska gå om cirka en timme. Vet inte vad jag ska göra sen, det får vi se!


Ledig dag imorgon.

Nu har jag precis krypit ner i sängen. Planen är att jag ska infinna mig på gymet 06.30 imorgon för step men det lockar inte alltför mycket just nu. Det lutar mer åt en långpromenad i solen faktiskt.
Jag är ledig imorgon och har inte en aning om vad jag ska göra, har funderat hela dagen men ändå inte kommit på något haha.
Jaja, vi får se vad det blir!

Jag har legat och pratat med Ida i typ 45 minuter om att vi vill ha något att se fram emot igen, man måste ha det för att se ljuset i tunneln på vardagar. Vi kom dock inte fram till något ikväll så vi får väl spåna vidare haha.
Något vi båda är överens om i alla fall är att det ska innefatta alkohol haha!

Bra ögon på oss alla tre haha.


Mar. 07, 2013

Igår jobbade jag till tre och sen åkte jag och plockade upp Linn. Vi åkte vidare till Ica för att handla inför middagen. Det blev rotfrukter, potatis med färdiggrillad kyckling, sockerärtor och paprika/chili cream fraîche i stekpanna, hur gott som helst!
Hon hjälpte mig att sätta upp tavlorna i sovrummet, jag är så himla nöjd!

Vid tio åkte jag och hämtade Ida från jobbet och så åkte vi hem till mig, låg och pratade lite innan vi somnade.
Kvart i sex stod min storebror och hans kompis utanför redo att åka till Skavsta mot Paris, så jag agerade chaufför och Ida sällskap.
Efter att vi lämnat dem där åkte vi till Ica och köpte lycfrukost. Frallor vaniljyoghurt och färska jordgubbar!
Därefter åkte jag och lämnade in min bil och sen hem och åt och efter det däckade vi i några timmar.
Vaknade till liv vid ett, tog en långpromenad och på vägen hem hämtade vi bilen!

Nu sitter jag på jobbet och äter resterna från min och Linns middag igår, mums!


En riktig fixardag!

När jag kom hem från träningen imorse tog jag först en lång dusch och sen gjorde jag lite lunch. Därefter tog jag tag i att ringa en bilverkstad för att få några saker fixade. Aldrig roliga pengar men det är saker som tyvärr inte fixar sig av sig själv haha.
Jag ville inte lämna in den smutsig så jag åkte hem till mamma och pappa och dammsög ur den och åkte sen till en CleanCar station och tvättade den. Nu är hon som ny både på utsidan och på insidan och redo att lämnas in på torsdag morgon. Onsdag nästa vecka är det dags för besiktning.

Vid fem kom min storebror hit och satt upp mina lampor. Äntligen! Dock blev det bara i vardagsrummet och i sovrummet för den ena lampan saknade en del och den andra behövde andra skruvar så dem ska sättas upp nästa vecka!
Imorgon kommer Linn och sätter upp mina tavlor till sovrummet som jag beställde för länge sen då vi inte hann fixa det idag. Tror det blir hur bra som helst!

Nu är det dags att sova eftersom jag öppnar imorgon!
God natt.


The day off!

Jag har länge behövt byta ut blommorna i mina vardagsrumsfönster men har aldrig riktigt velat lägga ut pengar på det. Nu köpte jag faktiskt plastblommor. Då behöver inte personen som bor här ansvara för dem och jag slipper bry mig om dem sen också haha. Dem såg faktiskt väldigt äkta ut!

Om en timme ska jag infinna mig på gymmet för en timmes aerobic!
Är ledig idag, looovley!


Lyckad resa!

Kryssningen vart väldigt lyckad, tror att vi alla är lika nöjda!
Vi kom på båten vid halv fem, men eftersom de skulle städa hytterna först så fick vi slå oss ner och ta något att dricka först!
Vid åtta öppnade taxfreen och sen var det dags att göra sig redo för kvällen.
Jag tror att jag gick och la mig runt sex och vaknade väl vid elva dagen efter.
Båten var bra, poolen och soldäcket längst upp förvandlades till dansgolv och det var riktigt bra!

Jag och Ida är sugna på att åka igen, vi funderar på den 16:e redan haha! Får se vilka som vill följa med den här gången. Vi två älskar i alla fall att åka på kryssning och hade lätt och vi hade kunnat åkt en vända till haha!

När vi kom hem igår vid fem gick jag och Ida till kebabhouse och sen köpte vi med oss glass hem hit och kollade film. Hon sov kvar här och jag led med henne när hennes klocka ringde och det var dags för jobb för hennes del klockan tio...
Jag börjar jobba klockan tre och tror att jag och Linn ska ta en prommis innan dess!

Jag tog dock inga bilder så jag bjuder bara på den här på mig och Ida och lite glass dagen efter haha.


Glad tjej!

Vart överlycklig när jag fick sms:et om att min topp från BikBok hade kommit. Det stod att det skulle ta tre till sex dagar och den kom på den tredje!
Den satt jätte bra, så den ska jag självklart ha på mig imorgon på kryssningen!
Om ett tag ska jag åka över till Ida med en resväska, det är så smidigt att ha en liten rullväska! Ja det är lite pensionärsvarning på det men det bjuder jag på haha.

Planen är att gå på x-fit imorgon, men känner mer för en långpromenad så tror det får bli så.
Upptäckte att jag inte hade några enkla guld örhängen (nitarna på toppen är ju i guld) så jag måste jaga rätt på ett par på stan imorgon!


RSS 2.0